Nieuws
Vakinformatie voor de food professional
Actueel in de foodsector
Nieuws
Langjarig, structureel onderzoek naar voedingsstatus nodig
Het RIVM doet onderzoek naar de hoeveelheid vitaminen en mineralen die Nederlanders binnenkrijgen. Dit werd in 2023 geëvalueerd in het rapport ‘Voedingsstatusonderzoek van het RIVM : Handvat voor meerjarig programmeren, breder plannen en prioriteren’. Wat blijkt? Er is meerjarig structureel onderzoek nodig om zo gezondheidsrisico’s van teveel of te weinig voedingsstoffen te beperken en het Nederlands voedingsbeleid beter te monitoren.
Nieuws
Kennis op de kaart
Op veel plekken in Nederland wordt op demobedrijven, in projecten en via andere samenwerkingsverbanden praktijkonderzoek gedaan én kennis gedeeld. Dit draagt bij aan een toekomstbestendige landbouw. Als professional kun je veel leren van wat er bij jou in de regio gebeurt. De kaart van Groen Kennisnet brengt dit in beeld.
Nieuws
Dalende trend in vleesconsumptie
Nederlanders eten voor het derde jaar op rij minder vlees, zo blijkt uit cijfers van Wageningen Economic Research (WEcR). Wel eten Nederlanders nog steeds meer vlees dan de hoeveelheid die de Schijf van Vijf aanbeveelt.
Agenda
Uitgelicht: Keurmerken & Etiketten
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"1209285"
]
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"1406495",
"1216447",
"1213191"
]
Voedsel & Duurzaamheid
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"1408381",
"1213237",
"1210512"
]
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"1245035"
]
Wet- en Regelgeving
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"1402952"
]
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"1216849",
"1241880",
"1403466"
]
Food Innovation
Dossier
Technologie in de voedingsindustrie
De voedingsmiddelenindustrie is divers en bestaat uit allerlei voedselproducenten. De ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie gaan snel. Duurzaamheid is ook in deze industrie steeds belangrijker, en dit heeft invloed op hoe het product gemaakt wordt en waar ingrediënten vandaan komen. In dit dossier vind je per branche informatie over hoe verschillende eindproducten gemaakt worden.
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"1247720",
"1242232",
"1033676"
]
Voedselveiligheid
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"644800",
"1212934",
"1197676"
]
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"1402911"
]
Voeding & Gezondheid
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"1247827",
"1372881",
"1214920"
]
Leren
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"1357098"
]
items: []
items.length: 0
itemsArray: [
"1214931",
"1212629",
"1231006"
]
Uitgelichte video's
Kinderen wettelijk beschermen tegen reclame voor ongezond eten
Consumentenbond
Waar doe je het goedkoopst boodschappen?
Consumentenbond
Dossiers
Page 1 of 3
Nieuwsbrief Groen Kennisnet
Wil je op de hoogte blijven van het nieuws van Groen Kennisnet? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief.